برای پیشگیری از اختلاف در میزان جهیزیه، زن میتواند جزئیات اموال مربوط به جهیزیه خود را در سیاههای یادداشت کند.
جهیزیه به اموالی گفته میشود که توسط زن به خانه مشترک برده میشود. در قانون اشارهای به الزام زن برای آوردن جهیزیه نشده، بنابراین وی تکلیف قانونی و شرعی برای آوردن جهیزیه به منزل شوهر ندارد و تهیه وسایل لازم برای زندگی مشترک بر عهده شوهر است. اما به دلیل این که آوردن جهیزیه به منزل مشترک در کشور امری شایع است و گاهی بین زن و شوهر در ارتباط با آن اختلافاتی ایجاد و یکی از دعاوی مهم در دادگاه خانواده محسوب میشود، در این مطلب به بررسی مراحل قانونی دادخواست استرداد جهیزیه پرداخته شده است. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.
دادخواست استرداد جهیزیه
زن میتواند خواستار بازگرداندن جهیزیه از خانه همسر سابق خود باشد. زن در زندگی مشترک، مالک تمام اموالی خواهد بود که توسط خود او خریداری شده و با عنوان جهاز یا هر عنوان دیگری به منزل مشترک آورده است.
بر این اساس، وی میتواند هرگاه که بخواهد برای استرداد جهیزیه خود اقدام کند. با توجه به اینکه زن مالک جهیزیه است و وظیفه قانونی برای آوردن یا نگه داشتن جهیزیه ندارد، میتواند هر موقع که بخواهد آن را مسترد کند و برای این کار نیازی به اجازه شوهر ندارد.
نکات مهم دادخواست استرداد جهیزیه
۱.عدم جابهجایی اموالی که متعلق به مرد است
استرداد جهیزیه فقط در مورد اموال و جهیزیه زن انجام خواهد شد. عدم توجه به این مساله و جابهجایی اموال مرد، گاهی موجب میشود که شکایتهایی از سوی مرد مبنی بر سرقت صورت گیرد؛ اگرچه در اغلب این شکایات، به دلیل نداشتن سوءنیت زن، شکایت مرد به نتیجه نمیرسد.
۲.تهیه سیاهه اموال
در خصوص دعوای استرداد جهیزیه و پیشگیری از اختلاف در میزان جهیزیه، زن میتواند جزئیات اموال مربوط به جهیزیه خود را در سیاههای یادداشت کند. در سیاهه اموال زن، ذکر میشود که به عنوان مثال یخچال، ماشین لباسشویی، اجاق گاز و نظایر آن به عنوان جهیزیه تهیه و تحویل داده شده است. سیاهه جهیزیه تهیه شده توسط زن، باید به امضای داماد و دو شاهد مرد برسد. امضای مرد به سیاهه جهیزیه اعتبار میدهد، بنابراین در صورتی که اثر انگشت شوهر نیز در ذیل سیاهه درج شود، این موضوع اعتبار این سند را بیشتر خواهد کرد. بهتر است شهود از اقوام عروس نباشند و لیست سیاهه نزد پدر و مادر عروس باشد.
۳.حضور شهود
توصیه میشود در صورت تصمیم به استرداد جهیزیه، چند نفر به عنوان شاهد با زن همراه شوند تا اقلام و وسایلی که از منزل خارج میشود از سوی آنها مورد توجه و تایید قرار گیرد.
مطلب پیشنهادی: برای آشنایی بیشتر با قواعد مربوط به جهیزیه “جهیزیه ؛ مال زن است و می تواند آن را پس بگیرد” را مطالعه کنید.
مطالب بیشتر در مجله حقوقی دلتا....
:: برچسبها:
قانون , مجله دلتا , جهیزیه ,
:: بازدید از این مطلب : 71
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0